Biografia

Valitse soitettava näyte

 

Heikki aloitti musiikkiharrastuksen jo lapsena. Ensimmäinen soitin oli rumpu, sointujen kääntely ja perusharmonian käsittely opittiin haitarilla, joka sitten myöhemmin vaihtui pianoon. Kiinnostus vapaasäestykseen ja sitä kautta rytmi/jazzmusiikkiin syttyi Matti Raution pianotunneilla Orivedellä varhaismurrosiän kynnyksellä. Tässä vaiheessa kuvioihin tuli myös myös rumpujen ja kitaransoitto. Tie vei lukion jälkeen Oriveden opiston vuoden mittaiselle musiikkilinjalle, jossa tuli rutkasti lisää kokemusta yhteissoitosta. Tällöin alkoi myös äänitystyöt kiinnostaa ja ensimmäiset demot tehtiin Oriveden opistolta saatujen kavereiden kanssa.

Oriveden opiston jälkeen kutsuivat armeijan harmaat tai tässä tapauksessa siniset, koska kysessä oli ilmavoimien soittokunta. Soittokunnassa palvelustehtäviin kuului viihdeorkesteri sekä erilaiset rytmisoittimet marssikulkueilla.
Vuonna 2000 alkoivat musiikin ammattiopinnot Savonia AMK:n pop/jazz-musiikin osastolla. Opetustöitä alkoi ilmaantua jo opiskelun alkutaipaleella. 2001 olivat ensimmäiset yksityisoppilaat pianossa ja vuodesta 2002 lähtien Heikki on opettanut pianoa ja myöhemmin myös muita instrumentteja kansalaisopistossa. 2003-2006 Heikki toimi opettajana Kainuun konservatorion muusikkolinjalla, jossa vastuualueena olivat piano, bändiworkshopit sekä äänityskurssit.
Musiikkipedagogiksi valmistumisen jälkeen Heikki vietti vuoden 2007-2008 vaimonsa Pauliinan kanssa Australiassa taidekoulussa, jonka puitteissa he esiintyivät eri puolilla Australian itärannikkoa.
Vuoden aikana kypsyi ajatus oman musiikkiyrityksen perustamisesta Suomeen palattuamme. Ostimme entisen maatilan Riistaveden ja Tuusniemen välimaastosta, johon perustimme ensimmäiset pienet toimitilat. Sointulehto nimi tulee luonnon ja musiikin yhdistelmästä. Ajatuksena on, että myös asiakkaat saavat nauttia samalla luonnon rauhasta. Sointulehdon päätoimialana on musiikin äänittäminen ja siihen liittyvät asiat, mutta yrityksen kautta voi tilata sävellys/sovitustöitä, nuotinnuspalveluita sekä elävää musiikkia. Asiakkaina on ollut kuoroja, lauluyhtyeitä, kouluryhmiä, bändejä, laulajia/puhujia. Sointulehto on ollut mukana videotuotannoissa tarjoten kuvaus/editointi palveluita. Kansien ammattimainen taittopalvelu kuuluu myös toimenkuvaan.
Äänitystöiden lisäksi Heikki toimii pääosin opettajana sekä studio/livemuusikkona. Omaa musiikkiaan hän esittää Vuori-Quartetin kanssa. Vuori Quartet esiintyy ensimmäistä kertaa levyllä Pauliina Vuorisen lauluihin pohjautuvalla “Aivan hiljaa” albumilla. Tälle albumille Heikki on työstänyt sovitukset, äänitykset, miksauksen ja masteroinnin sekä piano-osuudet.
Heikki on myös kysytty pianisti tunnelmoimaan erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Hän esiintyy joko yksin pianolla, duona vaimonsa Pauliinan kanssa (Pauliina ja Heikki Vuorinen Duo) tai koko orkesterin voimin.

 

 
 
previous next
X
 
Visitor counter